Kiesett Wilson a Wilson rallyn

2013.03.03. 11:04 racingmagic

Az angol rallypályák sem maradtak árván hétvégén. Tegnap tartották ugyanis a Malcom Wilson Rallyt. Amelyen maga a névadó Malcolm Wilson is rajthoz állt, a vadiúj Ford Fiesta R5-ös prototípussal. Egy nap, és hét szakasz szerepelt a rally étlapján.

Rengeteg WRC szerepelt a rajtlistán, többségükben Fordok, de elvétve találtunk Subarut is. A tavalyi győztes Paul Bird és Carl Williamson kezdtek a leggyorsabban, viszont ezúttal a siker nem adta könnyen magát. A második gyorson ugyanis érkezett a trónkövetelő Euan Thorburn és Paul Beaton a másik Forddal. Előbb csak azonos időt futott a két páros, utóbb aztán a tavalyi győztes páros kénytelen volt átadni első helyét az ifjú titánoknak. Mindezt már csak a pálya széléről nézhették Malcom Wilsonék, akik lendületéből csak három gyorsra futotta. Wilson így kiesett a Wilson a rallyn.Előtte sem álltak valami fényesen, kiállásukkor a nyolcadik helyen tanyáztak.

Az élen eközben óriási csata dúlt  a fentebb említett két páros között. Végül azonban Thorburn meg tudta tartani az első helyét és húsz másodperccel megelőzve Bird-éket megnyerte az első futamot. Alaposan leszakadva következett a harmadik helyen az egy szem Subarus páros Connor McCloskey és Francis Regan. Azonban nem voltak elkeseredve és örömmel nyugtázták, hogy sikerült maguk mögött tartaniuk a Ford armada nagy részét. Például a negyedikként végző rutinos rókát Steve Perezt , aki navigátorával Raul Spoonerrel, csak hat másodperccel szorult le a dobogóról. Hozzájuk hasonlóan Ford WRC-vel versenyztek az ötödik-hatodik helyen befutó párosok Mark Cronje-Robin Houghton és Stephen Petch-Ian Windress. Az ötödik-hatodik helyen egyébiránt holtverseny alakult ki és csak az döntött, hogy Cronjéék végeztek az első szakaszon előrébb.

Malcolm Wilson Rally 2013 végeredmény

1. E.Thurburn-P.Beaton (Ford Focus WRC 2001) : 1:46:18

2. P.Bird-C.Williamson (Ford Focus WRC 2007) : +0:20

3. C.McCloskey-F.Regan (Subaru S9 WRC) : +1:04

4. S.Perez-R.Spooner (Ford Focus WRC): +1:10

5. M.Cronje-R.Houghton (Ford Focus WRC) : +1:32

6. S.Petch-I.Windress (Ford Focus WRC) : +1:32

599166_422617304493607_291540883_n.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://racingmagic.blog.hu/api/trackback/id/tr105114261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása