A címvédő nyerte az év első Ausztrál rally bajnokiját

2013.03.03. 17:49 racingmagic

Több bajnoksággal egyetemben ezen a hétvégén volt ausztráliában is a rally szezonnyitó. A National Capital rally tizenhárom szakaszt tartalmazott, jellemzően murvás felülettel. Érdekes bajnokságot rendeznek a kenguruk földjén, olykor olyan prototípusokat felvonultatva, amiket az európai rallypályákról irigykedve nézünk. Példának okáért van a mezőnyben R3-as alapokon nyugvó Honda Jazz (!),  Nissan Silvia , vagy akár VW Polo Vivo is. Azonban a bajnokság legnagyobb érdekessége, hogy a tereprally bajnokság egybe tartozik a rally bajnoksággal. Vagyis a mezőnyben fellelhetőek terepjárók is , például Matt Middleton Subaru Forester, amelyben belül egy WRC motor dolgozik a hozzá való hajtáslánccal.

Ennek az érdekes és látványos bajnokságnak az első futamát rendezték tehát. Hatalmas csata volt kinézőben a címvédő  Eli Evans-Glen Weston és Elfyn Evans-Daniel Barrit kettősök között. Előbbiek a már említett Honda Jazzal még utóbbiak rally vb-s tapasztalatokkal a hátuk mögött egy Ford Fiesta R2-vel szálltak ringbe. Végül Elfyn Evansék kiestek, így névrokonának Eli Evansnak egy ellenféllel kevesebbel kellett csatázni. Persze akadtak trónkövetelők. A legjobban John Mitchell és Jo Cadman igyekeztek Mitsubishijükkel, ám az üdvösséghez a végelszámoláskor hiányzott tizenkét másodperc. Ennyivel nyertek ugyanis előttük a címvédők. A harmadik helyen egy R3-as Clioval Scott Pedder és Dale Moscatt értek célba. Moscatt neve ismerős lehet, hiszen anno a mecseki IRC versenyen Toshihiro Arai mellett ült egy Subaruban. A negyedik helyen egy kuriózumnak számító géppel, egy Nissan Silviával Jack Monkhouse és John Allen látta meg a célt. A verseny szorosságára jellemző, hogy még ők is egy percen belül voltak a győztes duóhoz képest. A Honda csapat másik kettőse Mark Pedder és Claire Ryan ötödikek lettek, alaposan leszakadva az élmezőny többi tagjától. Az élmezőnyt egy Subaruval majd három perces hátrányt begyűjtve Michael Harding és Julie Boorman zárják.


A bejegyzés trackback címe:

https://racingmagic.blog.hu/api/trackback/id/tr465114846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása