ifj.Ranga győzött az orfűi sprinten

2013.03.11. 11:30 racingmagic

Orfűn kezdetét vette a délmagyarországi régió rallysprint bajnoksága. Száz felett volt a rajtlistán szereplők száma, rengeteg érdekes, kuriózumnak számító járgánnyal. A verseny az Orfű-Abaliget-Orfű szakaszon zajlott, amit rendhagyó módon ezúttal az utolsó két gyorsaságin fordított irányban teljesítettek a résztvevők. Az időjárás igyekezett minél jobban megkeverni a kártyákat, hol esett az eső hol sütött nap, így nehézzé vált a gumiválasztás.

 

A versenyen folyamatosan nagy harcot vívott egymással az ifj.Ranga László-Baumhakl Kornél és a Szvatek Zsolt-Török Attila páros. Mindkét páros igyekezett a maximumot kihozni autójából. Végül előbbiek felé billent a mérleg nyelve, és hat másodperc előnnyel megnyerték az évadnyitó futamot. A dobogó legalsó fokára, az idén Rally2 felé kacsingató, és nem titkoltan már az egri versenyre tesztelő, Gyarmati Ariel-Bibliák István páros állhatott fel. Márkatársuk, a szintén BMW-s, RTE mezőnyét erősítő, Horváth Balázs-Adorján Szabolcs duó követte őket a negyedik helyen. Sághy László és Sághy Zoltán a tavalyi év abszolút harmadik helyezettjei, az ötödik helyre hozták be az Evo 9-es Mitsubishit. A hatodik helyet az első orfűi futamát teljesítő Fodor Márton-Leimeiszter István duó szerezte meg egy Evo 6-os Micuval.

A-123 Grepton Tesztrally Orfű 2013 végeredmény

1. ifj.Ranga L.-Baumhakl K. (Mitsubishi Evo 9) : 18:28:2

2. Szvatek Zs.-Török A. (Mitsubishi Evo 9) : +06:6

3. Gyarmati A.-Bibliák I. (BMW M3) : +45:6

4. Horváth B.-Adorján Sz. (BMW M3) : +48:7

5. Sághy L.-Sághy Z. (Mitsubishi Evo 9) : +1:07:5

6. Fodor M.-Leimeiszter I. (Mitsubishi Evo 6) : +1:25:1


A licenc-es mezőnyben igazi meglepetés született. Az Orfűn eleddig veretlen Beppo Harrach-Andreas Schindlbacher duót, ugyanis másfél másodperccel (!) , meg tudta előzni a szintén Mitsubishi Evo 9-el autózó Hideg Krisztián-Kerék István kettős. A harmadik helyre, a tavalyi Mikulás rallyhoz hasonlóan ezúttal is Asi autójával induló Lukács Kornél-Mesterházi Márk kettős ért be. Botka Dávid és Mihalik Péter a fekete Mitsubishit negyedik helyre hozta be. Ötödik a Lovász Pál-Szenner Zsolt kettős, hatodik pedig a tavalyi Kazár-féle autóval közlekedő Lencse Zoltán-Hofbauer Tamás.

A-123 Grepton Tesztrally Orfű 2013 Licences Végeredmény

1. Hideg K.-Kerék I. (Mitsubishi Evo 9) : 17:53:5

2. B.Harrach-A.Schindlbacher (Mitsubishi Evo 9) : +1:6

3. Lukács K.-Mesterházi M. (Mitsubishi Evo 9) : +6:0

4. Botka D.- Mihalik P. (Mitsubishi Evo 9) : +23.1

5. Lovász P.-Szenner Zs. (Mitsubishi Evo 9) : +43:5

6. Lencse Z.-Hofbauer T. (Mitsubishi Evo 9) : +53:9

Kategóriák versenye

 

Most pedig lássuk az egyes kategóriák végeredményét!

A 6/ 4WD-ben ifj.Ranga, Szvatek, Sághy a dobogósok sorrendje

6/ 2WD-ben Gyarmatin és Horváthon kívül a TDI Golfot ügyesen terelgető Kelemen Krisztián-Haissinger Péter duó vehetett kezébe serleget.

Az ötös kategóriát az Orfűn most debütáló Hámori Balázs-Régi Richárd kettős nyerte Peugeot 205 GTI-vel. Második a már jól ismert piros VW Golffal versenyző Kaveczki Jenő-Nagy Péter. Harmadik pedig a tavaly ezen a versenyen kieső Sárai István-Klimaj Attila duó a zöld Lada VFTS-el.

Négyes kategóriában Szauer Gergő és Szauer Béla esélyt sem hagyva az ellenfeleknek, sima győzelmet aratott. Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a páros az abszolút hetedik(!) helyet is megszerezte a Ladával. Második helyen szintén egy Ladás páros, Jekl Alfréd és Spiegel Lehel zárt, még harmadik helyen az ebben a bajnokságban újonc Hetyei Patrik-Somodi Attila páros végzett VFTS-el.

Az A-1,6 versenyét, ami az utcai gumis Ladákat takarja, szenzációs versenyzéssel Molnár Zoltán-Lovas Gábor nyerték, a sárga karika lámpás géppel a nézőket is alaposan kiszolgáló Kuti Norbert-Horváth Zoltán, valamint az élete első dobogó helyét megszerző Winkler Tamás-Rohrer Ádám egységeket megelőzve.

Nem csak a hármas kategória győzelmét, de az abszolút tizedik (!) helyet is megszerezte a gyönyörű Skoda Favorittal Zsebe Gábor és új mitfahrere Sándor Norbert. Mögöttük a Gráber Attila-ifj.Gráber Attila apa-fia páros végzett Suzukival. Szintén evvel a márkával versenyezve Nagy Balázs és Istovics Gergő szerezte meg a harmadik helyet. Az ezüstös-bronzos pozícióért akkora harc folyt, hogy végül csak két tized (!) döntött Gráberék és Nagyék között.

Az N-es autók közül az elsőkerekesek, azaz a Suzukik között a tavalyi bajnok Knipl Róbert nyert, akinek a korábban Mercedessel versenyző Csuzi Tamás diktálta az itinert. A nap során egyszer egy szemet gyönyörködtető keresztbe autózás is bemutató Szabó Zsolt és navigátora Ratting Tamás szerezték meg a második helyet. Harmadik helyre a mindig látványosan autózó Pallaghy Botond-Guzi Róbert egység futott be.

A hátsókerekes N-es autók, magyarán a széria Ladák között, Theisz András, Szabó Viktorral az oldalán bizonyult leggyorsabbnak. Másodikként zárt Millisits György és Ciráki Dávid, harmadik pedig Koncz István-Sági Roland.

Az összevont 1-2 kategóriában az orfűi futamon Temesi Roland és Szabóné Varga Barbara bizonyultak a legsebesebbnek. A tavaly itt hatalmasat eső Ujhelyi Dénes-Hajgató Imre páros, most egy második helyet könyvelhet el. Harmadik pedig az új autót avató Szabó Béla-Temesi Nikolett páros lettek.

A bajnokság Április 20-21 között Magyarbólyban folytatódik!

576312_609677919046745_1636115651_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://racingmagic.blog.hu/api/trackback/id/tr465127392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása