Gassner nyerte a német rally szezonnyitót

2013.03.03. 10:12 racingmagic

Nehéz szombati nap várt a német rally bajnokság első futamának résztvevőire. A Westrich rallyn ugyanis egy nap alatt kellett a tizenhat gyorsaságiból álló távot teljesítenie a rajthoz álló több mint hatvan párosnak. Így a nap hajnalban kezdődött, és sötétben ért véget. Bár a szezonnyitón még nem volt ott a bajnokság összes ásza, így is nagy csatákra lehetett számítani. Többek között itt voltak a nagy esményes Wallenweinék az R4-es Subaruval, a Zeltner fivérek a GT3-as Porschéval, valamint a német Renault importőri támogatást élvező Carsten Mohe, aki egy R4-es Renault Megane RS-el érkezett.

Nagyon jól kezdetett a Wallenwein-Poschner duó, ám lendületük csak a hatodik gyorsaságiig tartott. Ekkor ugyanis támadt Hermann Gassner és Karin Tanhauser a Mitsubishivel és nem csak átvette a vezetést, de jókora előnyt csikart ki ellenfeleivel szemben. Nem árulunk így el nagy titkot, hogy a már legendássá vált kék-sárga Mitsuval autózót páros nyerte a német bajnokság első futamát. Sandro Wallenwein és Marcus Poschner lélekben a verseny végére már feladták, a végén több mint egy perces hátrányt szedtek össze. Wallenweinék Subaruja ismerős lehet a magyar szurkolók számára, tavaly ugyanis egy német sprinten evvel a kocsival mentek Érdiék. A vizes-saras, sőt néhol havas aszfaltos pályák alaposan megkeverték a sorrendet. Ennek lett áldozata Ruben és Petra Zeltner a Porschéval, akik végül nem tudták befejezni a versenyt. A dobogó alsó fokára Peter Corazza és Christoph Gerlich állhattak fel Mitsubishivel. Egy vadonatúj Peugeot 207 S2000-rel debütált Georg Berlandy és Peter Schaaf. A Subaru új N16-os specifikációjú autójával indult Dirk Riebensham és Kendra Reidenbach, akik nem is tagadták, hogy első sorban tesztelik a kocsit. Azért a teszt felettébb jól sikerült, hiszen abszolút ötödik helyre hozták be a technikát. A hatodik helyen ért be Carsten Mohe és Steffan Rothe, akik gyári importőri támogatást élveznek a Renault gyár részéről.

A versenyt negyvenhárom páros fejezte be.

Pflaz-Westrich rally 2013 végeredmény

1. H.Gassner-K.Tanhauser (Mitsubishi Evo 8) : 1:57:19:6

2. S.Wallenwein-M.Poschner (Subaru N14 R4) : +1:19:8

3. P.Corazza-Ch.Gerlich (Mitsubishi Evo 9) : +4:26:9

4. G.Berlandy-P.Schaaf (Peugeot 207 S2000) : +5:05:0

5. D.Riebensham-K.Reidenbach (Subaru N16) : +6:06:6

6. C.Mohe-S.Rothe (Renault Megane RS) : +7:05:6

63243_496953683673978_1677294204_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://racingmagic.blog.hu/api/trackback/id/tr555114141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása