F1 tesztek Barcelona 3.nap: Hamilton a leggyorsabb, Massának leszakadt a kereke

2013.03.02. 17:53 racingmagic

Nem telik eseménytelenül az utolsó teszthétvégéje a Forma 1 mezőnyének. Ma reggel a Lotusnál kellett hihetetlen gyorsasággal megoldani egy hatalmas problémát. Kimi Raikkönen ugyanis gyomorrontása miatt a szállodát sem tudta elhagyni . Romain Grosjean pedig a PR rendezvény miatt elhagyta Barcelonát. Nem maradt más mint a csapat hivatalos tesztpilótáját Davide Valssechit beültetni délelőttre, délutánra pedig remélték, hogy Grosjean visszatér.

Szerencsére az időjárás ma kegyeibe fogadta a csapatokat, napsütéses kellemes idő uralkodott a pálya területén. A legjobban Lewis Hamilton és a Mercedes számára kedveztek a körülmények délelőtt. Hamilton fényévekkel a mezőny előtt autózott, nem is titkolta, hogy kifejezetten a gyors körökre ment rá.  A Williams csapatnak ez biztosan nem volt terve, lévén új aerodinamikai elemeket teszteltek autójukon. Sajnos Valessechi nem sokáig örülhetett a hirtelenjébe jött lehetőségnek, nem sokkal a kezdés után megállt alatta a Lotus. Hasonlóképp megmakacsolta magát a Caterhem Giedo van der Garde alatt.

A délelőttöt végül Hamilton nyerte, meglepetésre a második leggyorsabb Adrian Sutil volt, akit Felipe Massa követett.

 

Délutánra megérkezett Grosjean és a Williamsnél is pilótaváltás volt, igaz ők már előre eltervezték, hogy ma Vatteri Bottas is autóba ül. Massa nagyon bekezdett, időeredményei alig maradtak el Hamiltonétól, ám a délután leglátványosabb jeleneteként elhagyta a bal első kerekét. A nem veszélytelen esemény valószínűleg egy törött futómű alkatrész műve.

A mai napot egyértelmű fölénnyel így Hamilton nyerte, és Massa napi második helye sem forgott veszélyben. A napot domináló két pilóta mögött Sutil zárt a Force Indiával. A két Williamses Maldonado és Bottas egymás mögött zárt. Esteban Gutierrez pedig a Sauberrel hatodik időt tudott ma produkálni.

F1 tesztek Barcelona 3.nap

1. L.Hamilton (Mercedes) : 1:20:558

2. F.Massa (Ferrari) : +0.708

3. A.Sutil (Force India) : +1.069

4. P.Maldonado (Williams) : +1.747

5. V.Bottas (Williams) : +1.910

6. E.Gutierrez (Sauber) : +1.995

313746_10152603630995257_1128973250_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://racingmagic.blog.hu/api/trackback/id/tr705113437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása