Decan Boyle győzött a BIRR Stages rallyn

2013.02.25. 10:35 racingmagic

Vasárnap vette kezdetét Írországban a rally bajnokság. A versenyen valóságos WRC dömping volt, a legtöbben, szám szerint hatan a Subarura voksoltak. De ezen kívül természetesen megannyi Mitsubishi és S2000-res autó színesített a palettát, nem is beszélve a csak az Ír pályákon fellelhető Darrian nevű hátsókerekes háromszáz lóerős prototípusokról, amiből közel féltucat szerepelt a rajtlistán. A rally igen pörgős rendezést kínált, hiszen a nyolc gyorsaságit egy nap alatt teljesítették a pilóták.

Rögtön az első gyorson magához ragadta a vezetést a bajnoki cím egyik nagy várományos kettőse Decan Boyle és testvére Bryan Boyle. Igaz előnyük éppen csak egy hajszálnyi volt a szintén Subaru WRC-s Melvyn Evans-Sean Mullaly duó előtt, szám szerint három másodperc. Kettejük csatája a nap végéig kitartott, bár való igaz a negyedik gyorson Evansék időt vesztettek. Ekkor egy gyorsasági erejéig át kellett adják második helyüket a már említett Darrian típusú torpedóval versenyző James Stafford-Amy Ryan duónak. Végül a Darrianos kettős nem bírta a WRC rohamot és beletörődött a harmadik helybe. Csak Boylék lehettek nyugodtak, és végül több mint fél perces előnyt szereztek Evansék előtt, ezzel megnyerték az év első futamát. Az első hatban további három Subaru WRC-t találunk. Negyedik helyen Niall Maguire és Endy Sherry végzett. Ők két másodperccel meg tudták előzni az övékénél eggyel újabb fejlesztésű, egész pontosan S12-es Subarut terelgető Stephen Simpson-Patrick Walsh egységet. Csupán csak egyetlen(!) másodperc választotta el az ötödik helytől Kevin Kellehert és mitfahrerét Martin Kellehert.

BIRR Stages Rally 2013 végeredmény


1.D.Boyle-B.Boyle (Subaru S12B WRC) : 55:50:0

2.M.Evans-S.Mullaly (Subaru S12 WRC) : +34:8

3.J.Stafford-A.Ryan (Darrian T90 GTR)  : +53:9

4.N.Maguire-E.Sherry (Subaru S11 WRC) : +1:34:9

5.S.Simpson-P.Walsh (Subaru S12 WRC) : +1:36:0

6.K.Kelleher-M.Kelleher (Subaru S9 WRC) : +1:37:0

birr rally.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://racingmagic.blog.hu/api/trackback/id/tr385103093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása