Supersport vb Phillip Island verseny: Sofuoglu ott folytatta ahol tavaly abbahagyta

2013.02.24. 10:13 racingmagic

A Superbike első futama után a Supersport mezőnye sorakozott fel a rajthoz. Sajnos, ahogy korábban már közöltük sem Talmácsi Gábor sem Németh Balázs nem vehettek részt a futamon, a bukásuk miatt következett sérülések folytán. Egyetlen magyarként Tóth Imre gördült a rajtrácsra Hondájával.

Hatalmasat startolt a tavalyi világbajnok Kenan Sofuoglu és rögtön az élre vágott, mögötte pedig Michael vd. Mark sorolt be. Fabian Foret elrontotta a rajtot, és valami hihetetlen módon a huszadik helyig csúszott vissza.  Sam Löwes egy pillanatra el tudta venni Sofuoglu helyét, ám a tavalyi világbajnok rögtön visszavágott és megelőzte. Eközben Tóth Imre csapattársa, a Hondás Alex Schacht és a Yamahás Luca Savadori is elestek. Pár kör múlva Löwes ismét az élre tört. Löwes és Sofuoglu folyamatosan elkezdtek elnyúlni a harmadik Marktól, aki láthatóan nem bírta tartani a tempójukat. Foret az elhibázott rajt után kisvártatva már az első tízben motorozott. Aztán a verseny vége előtt pár körrel az addig árnyékként közlekedő török Sofuoglu bevágott Löwes mellé. Innentől kezdve ádáz csata folyt köztük,  de a végeredmény nem változott. A tavalyi világbajnok nyert, Löwes második, a stabilan motorozó Mark harmadik lett. Boldog volt a negyedik helyen beérő Fabien Foret is, hiszen neki ez a negyedik hely egy győzelemmel ért fel. Őt a sorban két márkatárs Kawás David Salom és a kiváló versenyt futó Lucas Scassa követte.

Tóth Imre nem tudott elmozdulni a huszadik hely környékéről, végül a huszonkettedik pozícióban intette le a kockás zászló.

Supersport vb Phillip Island végeredmény

1.K.Sofuoglu (Kawasaki ZX-6R) : 23:32:480

2.S.Löwes (Yamaha YZF-R6) : 23:34:379

3.M.Mark (Honda CBR 600RR) : 23:39:251

4.F.Foret (Kawasaki ZX-6R) : 23:43:575

5.D.Salom (Kawasaki ZX-6R) : 23:44:556

6.L.Scassa (Kawasaki ZX-6R) : 23:45:423

...

22.Tóth I. (Honda CBR 600RR) : 24:25:753

images_33.jpeg                                                    Fotó: www.cycletorque.com.au

A bejegyzés trackback címe:

https://racingmagic.blog.hu/api/trackback/id/tr185101325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása